Kevin Kelly is mede-oprichter van Wired magazine en bijzondere denker als het gaat om de toekomst en impact van technologie op de mensheid en op de wereld. In zijn boek New Rules for the New Economy beschreef hij 20 jaar geleden al welke impact nieuwe technologie op onze economie ging hebben en de principes die hij daar beschreef zijn vandaag de dag nog steeds relevant. Martijn is al jaren groot fan van zijn werk en het uitgeven van zijn werk in het Nederlands stond dan ook al een tijd hoog op zijn prioriteitenlijstje. Alleen was het hem nog niet gelukt om hier een Nederlandse uitgeverij enthousiast voor te krijgen…

Nadat we besloten om zelf uitgever te worden (voor het uitgeven van Nooit Af in het Onderwijs) wisten we dus wat ons te doen stond. We hebben Kevin gelijk benaderd en voor we het wisten hadden we een positief antwoord in onze mailbox. Dat was best wel even onwerkelijk. Maar we gaan het echt doen!

Het toeval werkte in ons voordeel toen we er achter kwamen dat Kevin vorige maand in Amsterdam was voor een lezing tijdens The Next Web Conferentie. Hier gaf hij een mooi inkijkje in zijn nieuwe werk en na afloop bleek hij onverwacht ineens alle tijd te hebben om met ons te praten over technologie, de wereld, Iran en nog meer moois.

We gaan ons best doen om de boeken zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Het is de bedoeling dat na de zomer New Rules for the New Economy weer beschikbaar komt met daarin een aanvullend artikel waarin de inhoud in de huidige tijd wordt geplaatst. Voor het eind van het jaar komt de vertaling van het boek The Inevitable uit: Het Onvermijdelijke.

Ben je niet bekend met Kevin Kelly? Beluister dan even deze podcast van onze vrienden van Schepen aan de Horizon:

https://sadh.nl/2016/07/15/episode-34-kevin-kelly-you-go-to-the-edges-to-find-out-where-the-center-is-moving/

En dit is ook een mooi interview met hem door Timothy Ferris: https://tim.blog/2016/06/05/kevin-kelly-ai-virtual-reality-and-the-inevitable/