Sinds ik aankondigde dat ik mijn uitgeverij Pixie Creations was begonnen, is er een hoop gebeurd. Fantastisch om te ervaren hoe ik over iets waar ik al jaren veel mee te maken heb – het boekenvak – nog zoveel nieuwe dingen kon leren. Het eerste boekje is uitgebracht: Kleintje Easycratie is eindelijk weer verkrijgbaar! En er komt nog veel meer aan, dit jaar.

Hoe bouw je een hunebed? over het Gathering Stonesproject in 2002, zit inmiddels in de drukfase en kan rond 18 juli worden verwacht. Het is een mooi en bijzonder boekje geworden over een verhaal dat écht nog eens uitvoerig verteld moest worden. Het boek is op meerdere manieren te lezen, als een spannend jongensboek maar ook als een boek vol waardevolle levenslessen en creatieve oplossingen. Als je nieuwsgierig bent geworden kun je het boek alvast voorstellen via onze eigen website, dan betaal je geen verzendkosten.

Ik heb een aantal mensen laten meelezen met het manuscript, om alvast de reacties te peilen. Op de valreep kreeg ik deze mooie aanbeveling binnen van Niesco Dubbelboer; oud-Kamerlid, mede-bedenker van de Referendumwet, en een Drent bovendien, die de dynamiek kent van het Drentse platteland en van Borger in het bijzonder:


“Martijn Aslander, de Drent die maar niet wil voldoen aan de karaktertrekken van een Drent. Maar hij is het toch. Nuchter en in wezen simpel problemen tackelen die opkomen. Maar die simpelheid is briljant. Het maakt Aslander tot een kunstenaar. Hij kantelt de wereld een kwartslag, zodat tegenslag voorspoed wordt. Gewoon doen, is zijn motto, maar dan net even met een andere klemtoon: gewoon doén. Hij is de contramal van een Drent. Het boek biedt een eerlijk en heerlijk verhaal van iemand die het Drentse motto: “as t niet giet zoals t moet, moet t maar zoals t giet”, volledig naar zijn hand weet te zetten. Een inspiratie voor iedereen die dromen heeft.”

 

Bij wijze van test heb ik een lezing over het boek gegeven in de bibliotheek op het station van Haarlem, voor een volle zaal met mensen die mij en mijn andere verhalen niet kenden. Dat werd een mooie try-out met prachtige reacties en emotionele reacties, dus dat belooft nog wat. Het is in elk geval het meest persoonlijke boek dat ik ook schreef.

Het derde boek dat gaat verschijnen bij Pixie Creations is Nooit Af in het Onderwijs. Terwijl Annette Dölle en ik druk bezig zijn met de afronding, lijkt het wel alsof er in het onderwijsveld in een paar maanden tijd meer gebeurt dan in de tien jaar hiervoor. Heftige materie – en een hoop lol voor ons :). Lees hier nog veel meer.
En dan is het ook nog de bedoeling dat voor het eind van het jaar de vertaling van het boek The Inevitable van Kevin Kelly uitkomt: Het Onvermijdelijke. Het is in feite een vervolg op zijn nog immer actuele meesterwerk Nieuwe regels voor de nieuwe economie uit 1998, dat ik ook weer beschikbaar wil maken.
Voor mensen die Kevin Kelly niet kennen: dit is een mooi interview met hem door Timothy Ferriss. Vorige week was hij in Nederland, en gaf tijdens The Next Web Conferentie in Amsterdam een mooi inkijkje in zijn nieuwe werk.

Na afloop bleek hij onverwacht ineens alle tijd te hebben om met mij en Kim te praten over technologie, de wereld, Iran en nog meer moois. Fijn om uitgever te mogen zijn van zo’n bijzondere denker.