EEN BEETJE NOOIT AF | IN EEN TREINRIT  EEN HEEL BOEK RIJKER

Eind 2015 schudden Aslander en Witteveen de gemoederen op met de publicatie van hun meesterwerk ‘Nooit Af’, het boek over de fundamenten van ons leven en de maatschappij. De veranderingen gaan nu zo snel dat er helemaal geen tijd meer is voor het maken van uitvoerige plannen, die meestal alweer achterhaald zijn als de planning eindelijk af is. Het is tijd voor een andere aanpak.

‘Must-read voor iedere burger,’ aldus een lezer. Maar omdat niet iedereen toekomt aan zo’n dik boek, waren de auteurs zo vriendelijk een beknopte versie te schrijven op borstzak formaat: ‘Een beetje Nooit Af’. Geen droge samenvatting, maar een superkorte hervertelling van hun spraakmakende visie.

Met ‘Een beetje Nooit Af’ ben je in een treinrit een heel boek rijker. Veel helpt dat niet, want Een beetje smaakt naar meer.

Het boek Nooit Af

In Nooit Af krijgt de netwerksamenleving, zoals die werd beschreven in Easycratie, letterlijk een derde dimensie. De digitalisering rukt verder op. Naast ideeën en woorden kunnen we nu ook op easycratische wijze fysieke producten co-creëren. Van Wikipedia naar Wikihouse! DIY wordt hot. Ook in de zorg, in onderwijs, in alles.

De veranderingen gaan nu zo snel, dat er geen tijd meer is voor de oude gewoonte ‘Eerst-Lang-Voorbereiden-Dan-Het-Eindmodel’. Mensen en organisaties worden ‘bèta-versies’ die zich permanent blijven ontwikkelen en aanpassen. Permanent Beta dus. Oftewel: Nooit Af.

OVER MARTIJN  ASLANDER

Martijn Aslander is professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën. In zijn publicaties en als spreker op congressen en bijeenkomsten laat hij de mogelijkheden zien van de hedendaagse netwerksamenleving. De ‘nieuwe renaissance’, waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottum-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen.

OVER ERWIN WITTEVEEN

Erwin Witteveen is een journalist die met humor en diepgang ingewikkelde dingen in heldere taal vertelt. Als schrijver, spreker en innovatiedeskundige knaagt hij voortdurend aan vaste gewoontes en oude aannames.